Leren in de Blanckenborg

Leren in de Blanckenborg

Een baan in de zorgsector is mensenwerk. Vind je het prettig om met mensen om te gaan en ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken? Dan is een stage bij Stichting Zorgcentrum ‘de Blanckenborg’ iets voor jou!

 

Ieder jaar komen er vanuit de opleidingsinstituten studenten hun stageperiode lopen binnen ‘de Blanckenborg’. Dit zijn zowel studenten van zorgopleidingen als van facilitaire opleidingen, zoals bijvoorbeeld voor de opleiding voor kok of secretaresse.

Samenwerking Noorderpoort

Met het Noorderpoortcollege is in 2017 een samenwerking opgestart ten behoeve van het meer praktijkgericht opleiden van leerlingen binnen Zorg en Welzijn. Leerlingen volgen de lessen binnen de organisatie (leslokaal Middenweg) en hebben een langere praktijkperiode binnen de organisatie om het geleerde beter in de praktijk te kunnen vertalen. Ook binding voelen als ‘werknemer’ van een organisatie is een belangrijk leeraspect binnen de opleiding.
Voor dit project is het beroep leren in de praktijk voor de student steeds een verbindende element in het curriculum. Het praktijkleren wordt binnen en buiten de school vormgegeven in het leerarrangement in samenwerking met de instellingen. Het praktijkleren is zo ingericht dat de BOL leerlingen een volledig jaar stagelopen in de Blanckenborg. Hierdoor wordt getracht de theorie nog meer te laten aansluiten op de praktijk. Leerlingen krijgen hierdoor een beter beeld van zorg, kunnen leren van medewerkers en visa versa. Intern is een leslokaal aanwezig. Deze vorm van opleiden heeft een vervolg gekregen en is, daar waar mogelijk, uitgebreid.

Overige MBO en HBO opleidingen

Om ook binnen andere vakgebieden te blijven ontwikkelen, heeft de Blanckenborg regelmatig opdrachten voor afstudeerstages van MBO en HBO opleidingen.

Ben je bezig met een leuke studie en denk je dat jij jouw afstudeeropdracht past binnen de werkzaamheden van 'de Blanckenborg'? Neem dan contact op met ons. Samen kan dan worden gekeken of we wellicht iets voor elkaar kunnen betekenen.

Lijkt het je leuk en leerzaam om je stageperiode in ‘de Blanckenborg’ te laten plaatsvinden, dan kun je voor informatie hierover contact opnemen met onze afdeling Praktijkopleiding. Dit kan via het e-mailadres: stage@blanckenborg.nl.

 

Vragen over de zorg?

0597 56 55 00

Neem contact op met onze servicebalie.
Deze is geopend op werkdagen van 08:00 uur tot 16:00 uur

 

 

 

Werken bij de Blanckenborg:
 

Wij bieden...

Vacatures

Voor vrijwilligers

 

 
 
Blijf op de hoogte:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenborg'
Eikenlaan 34, 9697 RW Blijham

 

 

 
Cookie-instellingen