(0597) 56 55 00
Eikenlaan 34 9697 RW, Blijham
  

Vaste activiteiten

Al onze activiteiten worden vermeld in onze maandelijkse nieuwsbrief.  

Duofiets
‘De Blanckenborg’ beschikt over een duofiets met hulpmotor. Medewerkers, vrijwilligers en familie kunnen met een cliënt gezamenlijk een ritje op de fiets maken. De begeleider stuurt en de cliënt kan kiezen tussen actief meefietsen of de voeten laten rusten op een voetenplank. 
Fijn samen genieten van het ritje door het dorp of park. Omdat men naast elkaar zit is er oogcontact en ruimte voor een praatje.
Voor meer informatie graag contact opnemen met onze welzijnscoördinator via receptie@blanckenborg.nl

Gezamenlijk koffiedrinken
Iedere dag kunt u in het Doe & Eetcafé gezamenlijk koffiedrinken met de andere bewoners. 

Zangkoor
Onder leiding van een dirigent oefent het 'Blanckenborgkoor' elke maandagmiddag in het Doe & Eetcafé. Nieuwe leden zijn van harte welkom. De zang wordt begeleid met pianomuziek. 
Wanneer: op maandagmiddag van 15.15 tot 16.15 uur.

Meer bewegen voor ouderen
Elke donderdagmiddag is er in het Doe & Eetcafé een gymuur voor ouderen. Onder leiding van een deskundige en ervaren begeleider worden ouderen gestimuleerd tot meer bewegen. Er wordt een gevarieerd programma aangeboden, waaronder bijvoorbeeld ook zitdansen. 
Wanneer: op donderdagmiddag van 15.00 tot 15.45 uur.

Biljartclub
Iedere donderdagavond komt de biljartclub samen. Oud en jong kunnen lid worden van de club. Voor de consumpties wordt een kleine bijdrage gevraagd. Men kan zonder en met een competitie-element spelen. 
Wanneer: op donderdagavond om 19.00 uur. 

Activiteitenmiddag
Dinsdagmiddag is er in het Doe & Eetcafé een activiteitenmiddag. De activiteiten die gehouden worden variëren elke keer. Voorbeelden zijn: bingo, bowlen, sjoelen of andere spelletjes en film kijken. 
Wanneer: op dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur .


Spel en borreluur
Elke vrijdagmiddag is er de mogelijkheid tot spelletjes spelen en een borreltje drinken in het Doe & Eetcafé. Men begint met een kopje thee of koffie.
Spelletjes die het meest gespeeld worden zijn onder andere: klaverjassen, rummikub en sjoelen. 
Wanneer: Vrijdagmiddag, vanaf 14.00 uur 


Stamtafelmaaltijd
Bewoners kunnen kiezen of zij de warme maaltijd in hun appartement willen nuttigen of samen met andere bewoners in het Doe & Eetcafé willen eten. Van maandag tot en met vrijdag zijn er om 12 uur twee gastdames aanwezig die helpen met het serveren en hand- en spandiensten verlenen. 

Visclub
'de Blanckenborg' beschikt over een prachtige park met een vijver waarin heel wat vissen zwemmen. Een uitgelezen plek voor de visclub. Om de 14 dagen verzamelen de fanatieke vissers zich om 10 uur in het park om een hengeltje uit te werpen. Enthousiaste vrijwilligers zorgen ervoor dat stoelen, hengels met aas klaarstaan en dan begint de pret.
Het is ontspannend en ook een tikkeltje spannend: “Zal ik vandaag ook weer een dikke vis aan de haak slaan…?!” Maar bovenal is het ook heel gezellig, er is zelfs koffie bij.
call girl icon

Heeft u vragen
over zorg?

Neem contact op met onze servicebalie. Deze is geopend op werkdagen van
08:00 uur tot 16:00 uur

Veelgestelde vragen