(0597) 56 55 00
Eikenlaan 34 9697 RW, Blijham
  

Wat kunnen wij u thuis bieden?

Woont u vlakbij Stichting Zorgcentrum ‘de Blanckenborg’ of elders op redelijke reisafstand, dan kunt u daar veel voordeel van hebben. Want ook al woont u niet in het zorgcentrum zelf, u mag wel gebruik maken van onze voorzieningen. Extramurale zorgverlening noemen wij dat met een mooi woord. 


Wat kunnen wij u bieden?


Persoonlijke verzorging
Een verzorgende helpt u bij de dagelijkse verzorging zoals opstaan, wassen, douchen, aan– en uitkleden, eten, toiletgang en naar bed gaan.

Verpleging
Verpleegkundige zorg wordt u thuis geboden door een verzorgende of verpleegkundige. Hierbij kunt u denken aan verpleegtechnisch handelen,
wond– en of stomaverzorging, oogdruppelen, medicijnen klaarzetten en toedienen, maar ook het oefenen om zelf injecties te geven of verpleegkundige begeleiding bij het omgaan met een ziekte.

Huishoudelijke verzorging
Huishoudelijk medewerkers zijn u behulpzaam bij het schoonhouden van het huis en bij het verrichten van de dagelijks voorkomende huishoudelijke activiteiten.

Ondersteunende begeleiding
Deze vorm van zorg is bedoeld voor mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of geestelijke aandoening. De begeleiding kan individueel en groepsgewijs worden geboden.

Dagopvang en dagbehandeling
In 'Blijborgje'', 'Berk' en in 'de Klaproos' wordt er in een huiselijke sfeer ondersteuning en structuur bij de dagindeling geboden. Het is een voorziening voor mensen die nog thuis wonen, in het verzorgingshuis of in het somatisch verpleeghuis. De mensen komen één of meerdere dagdelen per week en brengen gezamelijk de dag door. Bij deze dagbesteding is een specialist ouderengeneeskunde betrokken en de casemanager dementie, samen met de huisarts.

Voor bovenstaande zorgvormen heeft u een indicatie nodig. Hiervoor kunt u terecht bij de WMO van uw gemeente.


Wat wij extra bieden:


De meeste ouderen wonen graag zo lang mogelijk zelfstandig, maar kunnen daar best wat hulp bij gebruiken. Ook dan staan de medewerkers van ‘de Blanckenborg’ voor u klaar. We zetten de belangrijkste diensten voor u op een rij:

Personenalarmering in de wijk
Met de personenalarmering bent u 24 uur per dag zeven dagen per week verzekerd van hulp in noodsituaties.

Maaltijdservice
‘de Blanckenborg’ heeft een eigen keuken en verzorgt elke dag een smakelijke maaltijd voor haar bewoners. Er kan ook dagelijks een warme verse maaltijd bij u thuis worden bezorgd. U heeft hiervoor geen magnetron nodig. 

Activiteiten
Bij alle activiteiten die worden georganiseerd zijn ook senioren uit de omgeving welkom. Het team van de activiteitenbegeleiding krijgt regelmatig ondersteuning van een groep actieve en enthousiaste vrijwilligers. Er is een ruim aanbod van activiteiten en voor elk wat wils.

Catering
Onder deze service valt ook het verzorgen van eten en drinken voor feestjes en partijen. U kunt hierbij denken aan diverse bittergarnituren, salades, soepen en stokbrood etc.

Restaurant
Hebt u geen zin om zelf te koken of wilt u niet alleen aan tafel zitten? Kom dan gezellig eten in ons Doe & Eetcafé:  'Onder de pannen'! Het Doe & Eetcafé is 7 dagen per week geopend. Van maandag t/m zaterdag kunt u gebruik maken van de Plateservice voor €5,- per persoon. De zondag hebben we een heerlijk restaurantmenu voor €10,- per persoon. Reserveren is gewenst, graag voor 10:00 uur bij de receptie van 'de Blanckenborg'. Telefoon: 0597 - 565500

Meer informatie over bovenstaande diensten kunt u hier lezen in de Informatiebulletin Thuiszorg. Ook kunt u hiervoor contact opnemen met de Coördinerend Wijkverpleegkundige of de Coördinerend Verpleegkundige van de dagbesteding, tel.nr. 0597-565500. Mailen kan via:  receptie@blanckenborg.nl
 
call girl icon

Heeft u vragen
over zorg?

Neem contact op met onze servicebalie. Deze is geopend op werkdagen van
08:00 uur tot 16:00 uur

Veelgestelde vragen