(0597) 56 55 00
Eikenlaan 34 9697 RW, Blijham
  

Veelgestelde vragen

Is er een lange wachtlijst voor het verpleeghuis/verzorgingshuis? 
Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenborg' is al jaren lang een hele populaire zorgaanbieder en heeft dus ook een wachtlijst. Toch zijn er perioden in het jaar waarop de wachtlijst duidelijk korter is en kunt u soms binnen een paar weken al bij ons wonen.

Voor de meest actuele informatie kunt u bellen met onze overbruggingszorgcoördinator, tel: 0597 56 55 00 of mailen naar receptie@blanckenborg.nl 
   
Als de nood aan de man is, kun je dan bij ‘de Blanckenborg’ terecht? 
De bemiddeling bij crisissituaties is in de loop der jaren steeds veranderd. Het is verstandig om in ieder geval altijd even te bellen met de Blanckenborg, tel: 0597-56 55 00, zodat u de meest actuele informatie krijgt. ‘De Blanckenborg’ probeert altijd mee te denken over een goede oplossing.
   
Wat kost het verblijf in een verzorgingshuis/verpleeghuis? 
U betaalt een inkomensafhankelijke bijdrage. Deze bijdrage wordt vastgesteld door het zorgkantoor. U betaalt uw eigen bijdrage niet rechtstreeks aan ‘de Blanckenborg’, maar via het centraal Administratiekantoor (CAK) of het zorgkantoor. Voor meer informatie kunt u kijken op www.cak-bz.nl en www.zorgkantoorgroningen.nl

Gelden er bezoektijden? 
Wij kennen geen vaste bezoektijden, uw familie en gasten zijn altijd welkom. Ook tijdens het eten, dan bestelt u gewoon een maaltijd extra of u eet samen in het restaurant.

Zijn er vaste tijden van thuiskomen of uitgaan? 
Uiteraard bent u vrij om ‘de Blanckenborg’ naar eigen inzicht te verlaten of thuis te komen. Indien de toegangsdeuren zijn afgesloten kunt u bij de hoofd entree gebruik maken van de key-chip, die u heeft ontvangen bij opname. Het verpleeghuis is besloten door middel van codesloten op de deuren.
   
Kun je vooraf een rondleiding krijgen? 
Ja dat kan, belangstellenden kunnen hiervoor een afspraak maken met de overbruggingszorgcoördinator, tel: 0597-565500 of via de mail: receptie@blanckenborg.nl 

Woon je met meer mensen op een kamer in het verpleeghuis? 
Nee, iedere bewoner heeft een eigen éénpersoonsappartement met een kitchenette, hang-/legkasten en een toilet-/doucheruimte. U kunt uw appartement naar eigen wens inrichten met uw eigen meubels.
   
Worden er ook activiteiten georganiseerd? 
Wij organiseren veel activiteiten op het gebied van spel, bewegen, cultuur en voorlichting. De bewoner wordt op de hoogte gebracht door de nieuwsbrief die maandelijks verschijnt, maar ook via de kabelkrant. Uiteraard bent u vrij om te bepalen of u hieraan wilt deelnemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze welzijnscoördinator, tel: 0597-565500 of via de mail: receptie@blanckenborg.nl
call girl icon

Heeft u vragen
over zorg?

Neem contact op met onze servicebalie. Deze is geopend op werkdagen van
08:00 uur tot 16:00 uur

Veelgestelde vragen